UGT Ajuntament de Lleida
 Bloc de la Secció Sindical de la UGT eina de comunicació i informació amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

21 Mar, 2009

Un jutjat reconeix el dret de disposar de vacances a l'any següent d'una incapacitat temporal

El titular del Jutjat social nombre 3 de Pamplona reconeix en una sentència el dret a gaudir les vacances a un treballador que en l'any precedent no les va poder disposar per trobar-se en situació d'incapacitat temporal.

És la primera sentència Navarresa que reconeix aquest dret i que ha aplicat els criteris de la recent sentència del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees del 20 de gener de 2009.


La sentència indica que el demandant treballava en l'empresa des del 17 d'octubre de 2005. Des del 19 d'octubre de 2007 fins al 16 de desembre de 2008, dia en el qual li va ser notificada l'alta metgessa per l'Adreça Provincial de l’ Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), va estar en situació d'incapacitat temporal després de ser diagnosticat amb "ansietat amb depressió (problema laboral)".

Una vegada que es va incorporar a la seva activitat laboral, va emetre un burofax a l'empresa en el qual sol·licitava per escrit que se li concedissin les vacances corresponents a l'any 2008, que no havia pogut gaudir per estar en situació d'incapacitat temporal.

Davant la negativa de l'empresa a concedir-se-les o a agrupar-les amb les de l'any 2009, el demandant va comunicar a l'empresa que si no rebia contestació per escrit per a una possible solució, agafaria les seves vacances del 23 de desembre al 21 de gener de 2009. L'empresa no va contestar a la reclamació.

La sentència considera que tenint en compte que amb la conducta de l'empresa no li va ser possible al treballador gaudir del seu període de vacances, "una vegada que se li va donar l'alta mèdica, el demandant té dret a gaudir-les".

El titular del Jutjat social nombre 3 de Pamplona ha aplicat els criteris de la recent sentència del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees del 20 de gener de 2009, "que s'oposa que el temps d'inactivitat per malaltia no computi, a l'efecte de l' import de vacances, encara que la seva obligació es perllongui durant la totalitat de l'anualitat que puguin gaudir-se les mateixes". Europa Press

Notícia en Castellà pdf

Sentència del Tribunal de Justícia (Gran Sala) 20 de gener de 2009, amb tota l' informació ordenada per dates sobre aquesta sentència i tot el procés judicial en el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees (text en castellà)

Web UGT de l'Ajuntament de Lleida


3009 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage