Parlem clar
 Bloc de la secretĂ ria general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

26 Gen, 2010

El despertar de Lleida

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Lleida és una ciutat preciosa, acollidora i amb un gran potencial social i econòmic, els lleidatans i lleidatanes ho sabem perfectament, però ara es tractarà de què també ho vegi i ho faci seu la gent que no és del territori.


Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Ben aviat es posarà en marxa una potent campanya de promoció de la ciutat, impulsada per la Paeria de Lleida, i que ha tingut com artífex a l’agència del prestigiós publicista català Lluís Bassat.

La capital de la Terra Ferma tindrà una imatge de marca, un logotip, un eslògan identificatiu i fins i tot una melodia pròpia. Així donarem a conèixer la ciutat a l’exterior amb el clar objectiu de situar-nos en el mapa.

Aquesta campanya no neix per causalitat ja que ara per fi ha arribat el moment. Lleida ja té Aeroport, l’infrastructura potser més clau per assolir la nostra internacionalització.

L’arrancada d’aquesta instal·lació, promoguda per la Generalitat, no podia començar de millor manera. Hi haurà vols regulars a Paris, Frankfurt, Milà i Palma de Mallorca. Es preveu que també ben aviat hi hagi connexions amb països de fora de l’espai Schengen com per exemple Rússia o Gran Bretanya i en aquests moments també es treballa per a què hi hagi vols a Barajas que connectin amb vols transoceànics.

Hem de dir que estem davant d’un Aeroport de primera, encara que sembli difícil de creure.

La ciutat de Lleida també s’ha dotat recentment d’un nou flamant Palau de Congressos, “La Llotja”, que acollirà esdeveniments de caire cultural i també congressos, convencions i reunions de negocis. El Palau, d’una arquitectura fascinant tant per l’exterior com a l’interior, s’aixeca just al costat de l’estació del Tren d’Alta Velocitat, res s’ha fet per causalitat.

La gestió de l’àmbit de congressos i convencions de “La Llotja”, que es confia en què sigui un dels motors econòmics a partir d’ara a la ciutat, serà duta a terme per una societat que estarà presidida pel empresari lleidatà Jaume Tàpies, propietari i director general del Hotel El Castell, situat a la Seu d’Urgell.

Tàpies va rebre l’any 2008 per part de la Generalitat de Catalunya la Medalla d’Honor del Turisme per la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos turístics de Catalunya.

Tàpies és així mateix des de l’any 2005 president internacional de la prestigiosa xarxa d’establiments hotelers Relais&Châteaux, que agrupa a 475 hotels i restaurants gastronòmics exclusius, distribuïts en 55 països dels cinc continents.

L’elecció, per tant, de l’esmentat empresari per dirigir el rumb del nou Palau de Congressos de Lleida fa preveure que serà un equipament amb rellevància, caràcter, cortesia, calma, bona cuina i encant, en definitiva la filosofia que tenen tots els Relais&Châteaux, encara que no es tracti d’un castell, si bé les vistes a la nostra estimada Seu Vella són espectaculars des de les diferents plantes d’aquesta obra sense precedents a la capital.

La previsió d’augment considerable de congressos, convencions i reunions de negoci a Lleida, generant un impacte econòmic de 7 milions d’euros i una creació de 120 llocs de treball, entre directes i indirectes, farà necessàries segurament més places hoteleres i de qualitat a la ciutat. En aquest sentit, la conversió de l’Edifici del Roser, al Casc Antic, en Parador Nacional, ajudarà a incrementar l’oferta de la capital.

Un altre gran projecte i d’envergadura en el que treballa la ciutat és el Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, que persegueix que la capital tal i com mereix sigui capdavantera en el món agroalimentari i en la investigació associada a aquest, així com crear ocupació de qualitat. En aquests moments treballen al Parc 700 professionals de grau mitjà i superior.

UGT Terres de Lleida estarà sempre al costat d’aquests projectes ja que sens dubte milloraran el benestar i qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Lleida i el seu entorn.

Ens va omplir d’orgull el dia de l’estrena de l’Aeroport i més recentment del Teatre de “La Llotja”, un orgull de lleidatans que sentim i que ens fa estar pletòrics de ser-ho. Des de UGT vull donar gràcies a totes les Administracions, entitats, empreses i persones que han treballat per a què tot això que he explicat fós possible.

També es mereix un especial reconeixement l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha estat insistent fins aconseguir el que per fi tots ja tenim i podem gaudir.

Estem davant del despertar de Lleida, no val a adormir-se.


498 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink