Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

28 Abr, 2010

Per l'ocupació de qualitat i amb drets

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Aquest dissabte commemorem el Dia Internacional del Treball i l’hora de les reivindicacions de la classe treballadora continua plenament vigent. La situació econòmica i laboral del país, siguem francs, es troba en un moment molt delicat.

Enguany reclamem més que mai Ocupació de Qualitat i amb Drets i la Garantia de les nostres Pensions. La crisi que ja ens porta afectant des de fa molts mesos pot posar en perill alguns pilars del nostre Estat del Benestar.


Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Des de la UGT no acceptarem ni una sola retallada en els drets laborals assolits en les darreres dècades. Entre altres coses, perquè moltes d’aquestes fites van suposar per molts companys i companyes molts anys de dura lluita, per a què tota la societat, i principalment els més desprotegits, se’n poguessin beneficiar.

En el context que vivim actualment, la prioritat és el manteniment dels llocs de treball, però també el manteniment de cadascun dels drets dels treballadors i treballadores. Com a societat ens mereixem ocupació digna i amb drets, ja que solament així avançarem en el bon camí.

Malgrat hi hagi crisi, els salaris han de ser més que mai dignes per portar una vida adequada, s’ha de perseguir que la contractació sigui estable i que els horaris laborals permetin conciliar vida professional i personal.

No s’hi val a aprofitar aquest trist moment per a començar a reduir drets a un dels col.lectius que aporta més a la societat.

La crisi no l’ha provocada la classe treballadora i qui s’ho ha de fer mirar és tot l’engranatge especulador que ens ha dut aquí.

Aquest Primer de Maig també tornem a expressar des de la UGT el nostre rebuig més ferm a les propostes plantejades de la possible jubilació als 67 anys o l’ampliació del període de càlcul de la pensió de 15 als 25 anys. Entenem que es tracta d’una forta bufetada a la ciutadania al suposar una retallada en la quantia de les pensions i un enduriment en l’accés a aquestes.

L’Estat espanyol té en aquests moments més de quatre milions de persones a l’atur (més de 600.000 pertanyen a Catalunya i 28.000 a les Comarques de Lleida) i per això des de UGT reclamem de forma urgent que les mesures que s’aprovin en els propers mesos vagin encaminades a reactivar l’economia i la creació d’ocupació, en el marc del canvi del model productiu, i que vagin acompanyades de polítiques actives eficaces, amb la finalitat d’estimular la formació i l’ocupació.

UGT també exigeix la necessitat de reformar el nostre sistema financer per a què el crèdit torni a fluir amb normalitat a les empreses i les famílies, precisament en un moment on tenim la taxa d’estalvi més alta dels darrers anys. I respecte al compromís del Govern de reduir i reajustar tant el deute públic com el dèficit demanem que no suposi una retallada en la protecció social dels desocupats ni de les polítiques públiques d’estímul a la economia, imprescindibles per a reactivar l’ocupació.

A UGT entenem que tota solució a la crisi en la qual ens trobem inmersos passa per consolidar l’ocupació amb drets. No hi ha un altre camí.


361 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink