Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

28 Abr, 2010

Salut i seguretat en el treball, pilars de l'Estat del Benestar

Avui 28 d’abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, és una Jornada per al record i per a la reivindicació. Per al record de tots aquells que han perdut la vida en els seus llocs de treball i per als que han patit danys greus i seqüeles en accidents laborals. També és el moment de reivindicar més que mai la defensa d’unes condicions de treball saludables, perquè la vida i la salut són el bé més preuat que tenim i no el podem perdre a la feina.


Des de UGT Terres de Lleida primer de tot tenim un sentit record per als 13 companys que van morir l’any passat a les nostres comarques mentre exercien el seu dret al treball.

Segons dades oficials del Departament de Treball, també van resultar ferits greus 87 treballadors i 6.237 van patir accidents lleus.

UGT Terres de Lleida considera que continuen sent massa els sinistres laborals que es produeixen a les nostres Terres, i per això reclamem i exigim a les empreses i a l’Administració que endeguin accions en pro de la prevenció i la formació en temes de salut i seguretat laborals.

Des del nostre sindicat ens felicitem enormement de què la Generalitat de Catalunya passi a asumir la competència relativa a la Inspecció de Treball ja que en entenem que gestionant aquesta matèria des del territori es pot fer front amb més contundència a la xacra de la sinistralitat laboral.

Fins al moment a la demarcació de Lleida solament tenim 8 inspectors de treball per controlar les condicions laborals d’una població ocupada de prop de 200.000 treballadors. Vosaltres mateixos, aquesta ratio d’inspector per treballador fa que el cumpliment de la normativa sigui força complicat.

A UGT creiem que el nombre d’inspectors de treball almenys s’hauria de triplicar, per així poder ser més efectius en la vigilància del cumpliment de les normes legals, reglamentàries i el contingut normatiu dels convenis col.lectius.

Una altra reivindicació del nostre sindicat és que es desenvolupi l’estràtegia catalana de seguretat i la salut en el treball, ja que és una eina fonamental per portar la prevenció a totes aquelles petites empreses que no tenen representació sindical i que acumulen el 30% dels accidents laborals.

Només poden avançar com a societat si entenem tots plegats que la salut i la seguretat en el treball és un pilar bàsic del nostre Estat del Benestar.


358 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink