21.01.10

Subida salarial 2010 una “bendición” más de los amarillos

Post in General at 14:46 : Lectures¸ (410)

Normal021falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4

Gracias a la bendición de fasga y fetico vamos a tener una subida salarial del 1% en Salario Base, los Complemento salariales, ya sean Personales o de nivel, 0% para los años de vigencia del convenio (2009-2012)

Esta subida salarial que los sindicatos afines a la patronal firmaron en su convenio colectivo representa unos 8 euros brutos al mes, es por ello, que están tan alegres cuando se pasean por los centros de trabajo explicando lo bueno del convenio, bueno, explicando???? ni eso…. Talvez tapando sus vergüenzas por la firma de este, nuestro convenio.....

Es cierto que el IPC del año 2009 ha sido el 0,8%, y tuvimos un incremento del 2%, pero no es menos cierto que dicho incremento es sobre salario base, y todos sabemos como están esos salarios base, no??? Recordamos… 860 euros brutos/mes (2009) y los complemento??? Es que para esos sindicatos el nivel de vida solo se mide en salario base? Tener un incremento del 0% en los complemento de Personal o de nivel, no es perder poder adquisitivo? Se ve,que para esos individuos instrumentalizados por las empresas no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Este es el convenio es el que firmaron la patronal a solas (fasga, fetico y la representación de las empresas del sector), situación que solo los trabajadores y trabajadoras de grandes almacenes podemos cambiar a través de las elecciones sindicales, ya que mucho nos tememos que si la mayoría de la representación sigue teniéndola quien la tiene, el próximo convenio colectivo puede llegar a ser peor…..

RECORDAR: ESTE CONVENIO NO NOS LO MERECEMOS LOS TRABAJADORES/AS DEL SECTOR, QUE SE MERECEN LOS AMARILLOS??

08.01.10

LES REBAIXES VAN COMENÇAR FA 2 MESOS A EL CORTE INGLES

Post in General at 18:15 : Lectures¸ (382)

La UGT de Catalunya denuncia la desregularització de la jornada
del nou conveni col·lectiu de Grans Magatzems

El comerç català ha perdut més de 100.000 llocs de treball al 2009 i ha degradat les condicions dels treballadors que mantenen l'ocupació

La Federació del Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya denuncia que les rebaixes que comencen no són una novetat per als treballadors del El Corte Ingles que han vist dràsticament disminuïts els seus drets des que fa dos mesos es va aprovar el nou Conveni Col·lectiu de Grans Magatzems signat pels sindicats corporatius Fetico i Fagsa. Aquest nou conveni estableix la desregularització de la jornada, el que comporta greus danys de caràcter social, personal i econòmic als treballadors i les treballadores del sector.

Tanmateix, si les campanyes de Nadal i de rebaixes esdevenen cada any un veritable calvari per als treballadors i treballadores de El Corte Ingles, la implementació del nou Conveni Col·lectiu ha fet del tot impossible la ja de per sí complicada conciliació de la vida laboral i familiar per als treballadors i treballadores d'aquest sector, a més de tenir greus efectes sobre la seva salut. Les darreres campanyes de Nadal i de rebaixes ja han suposat una excessiva càrrega de treball per la plantilla de El Corte Ingles, però encara més ho és aquest any, on la desregularització dels horaris ha comportat jornades de fins a 12 hores.

Aquestes rebaixes en els drets dels treballadors de El Corte Ingles se situen en una conjuntura especialment dramàtica per al sector. Els treballadors han resultat els més afectats per aquesta crisi, ja que les empreses volen continuar obtenint els mateixos marges de benefici que havien obtingut en època de bonança i ho fan a costa dels drets dels treballadors i les treballadores. En el 2009, el comerç català ha perdut més de 100.000 llocs de treball, tant a la petita i mitjana empresa com a grans superfícies, i als treballadors que s'han mantingut al seu lloc de treball se'ls han retallat els seus drets de manera dràstica, amb una jornada completament desregularitzada.